Maakt de voedselovergevoeligheid van je kind de dienst uit? Mag je kind niet alles eten? Wordt het doodziek van een verdwaalde pinda? Of van chocola, brood of (koe)melk? Beheerst het voedingspatroon van je kind jouw leven?
Als ouder is het vaak al lastig genoeg ervoor te zorgen dat je kind voldoende en gezond eet. Wanneer je echter ook nog eens wordt geconfronteerd met beperkende voedingsvoorschriften van een arts of diëtist, kan gezond eten een hele opgave worden. Je moet voortdurend alert zijn dat je kind geen ‘gevaarlijke’ voedingsmiddelen in zijn mond stopt. Eten kan zo al snel uitgroeien tot een stressvolle activiteit. Niet leuk dus.
Om eten weer veilig én leuk te maken, heeft Mijn Eetwijzer de zogenoemde (W)eetwijzers ontwikkeld. Hiermee ontdekt je kind spelenderwijs zélf wat het wel en niet mag eten en drinken. En hoe eerder je kind dit weet, hoe kleiner de kans dat er toch iets mis gaat.
Wat zijn (W)eetwijzers?
(W)eetwijzers zijn ontwikkeld voor kinderen van circa 2 tot 7 jaar die te maken krijgen met een aangepast voedingspatroon. De voedingsvoorschriften van de arts of diëtist worden door ons vertaald naar plaatjes voorzien van een eenvoudige kleurcode.
Hoe zien (W)eetwijzers eruit?
Er zijn drie verschillende (W)eetwijzers:
► een boek, klein, handzaam en stevig, om altijd bij je te hebben;
► een poster, gedrukt op stevig, glanzend papier, om op te hangen;
► een spel, geleverd in een mooi blikje, leuk om met de andere gezinsleden te spelen.
Voor wie?
Alle (W)eetwijzers worden aangepast aan het persoonlijke eetprofiel van het kind. Hierdoor zijn ze op veel manieren te gebruiken.